Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu'nun ve doktora öğrencimiz Yunus Emre Aktaş'ın başarısı (TarLab Biyoteknoloji)

Bölümümüz öğretim üyesi ve Üniversitemiz  İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürü Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU, danışmanlığını yaptığı Bölümümüz doktora öğrencisi Yunus Emre AKTAŞ ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız AYDIN tarafından TÜBİTAK’ın 1512-Teknogirişim Sermayesi Desteği-BİGG Programı desteğiyle kurulan TarLab Biyoteknoloji, ayçiçeğinde klasik yöntemlerle yaklaşık 15 yıl zaman alan ıslah süresini mevcut teknolojiler üzerinde yaptıkları iyileştirmeler ile 5 yılın altına indirerek kısa sürede genetik olarak yüzde 100 saf hale getirmeyi başardı.

Bu doğrultuda Ülkemizden, Fransa ve Almanya’nın önde gelen tohum firmalarına bu hizmeti vermek üzere anlaşmalar imzalayan TarLab Biyoteknoloji büyük bir heyecan ve motivasyonla çalışmalara başladı.

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU'nu , doktora öğrencimiz Yunus Emre AKTAŞ'ı ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız AYDIN'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.